Niké liga

26.10.2024 15:30 , Štadión Sihoť

AS Trenčín

15:30

FC Spartak Trnava

Niké liga

19.10.2024 15:30 , Štadión A. Malatinského

FC Spartak Trnava

15:30

ŠK Slovan Bratislava

Niké liga

05.10.2024 18:00 , ZELPO Aréna

FK Železiarne Podbrezová

18:00

FC Spartak Trnava

Niké liga

28.09.2024 20:30 , MOL Aréna

FC DAC 1904 Dunajská Streda

0 : 0

FC Spartak Trnava

Niké liga

22.09.2024 15:30 , Štadión A. Malatinského

FC Spartak Trnava

1 : 0

MFK Dukla Banská Bystrica

Niké liga

15.09.2024 18:00 , Košická futbalová aréna

FC Košice

1 : 1

FC Spartak Trnava

Domov / Správy / Na Letnej zvíťazila domáca Sparta

Na Letnej zvíťazila domáca Sparta

Samuel Ďurinský |

05.07.2024 |

Zápas

Úvod zápasu priniesol zaujímavé momenty a červenočírni sa zvučného súpera nezľakli. Práve naopak mali prvý náznak šance keď sa dopredu vydali vo väčšom počte a po centri Azanga bol z toho prvý rohový kop zápasu. Rozohrávka štandardky ale našim nevyšla podľa predstáv a súper získal odkop od brány. V dalších minútach sme sa dobre sformovali v zadných radoch a domáci sa v prvej štvrťhodine k výraznej šanci nedostali.12. Minúta priniesla prvú strelu na bránu Sparty z kopačky Corryna, ktorá jemne vyprášila rukavice domáceho brankára Vindahla. Smerom dopredu nám ale chýbal pokoj na kopačkách najmä pri rozohrávke ale slušne zaplnená aréna Sparty videla zaujímavú úvodnú štvrťhodinu. V 18. minúte zostal na trávniku sedieť Kubista, spočiatku to vyzeralo na vynútené striedanie ale napokon sa rozhodol skúsiť pokračovať v zápase. Veľkú šancu sme mali v 20. minúte po závare Azanga v malom bránkovisku domácich ale gól z toho nebol, keď sa Ďuriš k dorážke nedostal. Prvé striedanie na našej strane prišli v 24. minúte keď z hry napokon odišiel Kubista a nahradil ho Kratochvíl. Do konca 30. minúty sme výraznejšie momenty nevideli a hra plynula pomerne v pokojnom tempe. 31. minúta opäť preverila domáceho brankára, keď sa nepríjemnou strelou prezentoval opäť Azango. Naďalej sme ale pokračovali v koncentrovanom výkone v defenzíve a snažil sa vyrážať do brejkov. Záver prvého polčasu preveril aj nášho brankára Freliha, ktorý sa prezentoval úspešným zákrokom po strele z veľkej vzdialenosti.

Do druhého polčasu vstúpili domáci aktívne, ale našu pozornú defenzívu nedokázali prekonať. Viackrát jej ale nepríjemne zavarili. Sparta vymenila úplne celú zostavu na druhý polčas a začala byť nebezpečnejšia smerom do útoku. Tréner Gašparík pristúpil k striedaniu Twardzika, ktorého vymenil Karhan. Sparta mala v 52. minúte nebezpečnú šancu po hlavičke Solbakkenova, ktorá ale smerovala len do stredu brány, kde bol pripravený Frelih. Aj v 59. minúte to v našom bránkovisku horelo ale požiar sa našťastie nerozšíril až za chrbát Freliha. Domáci tak naďalej pokračovali vo zvýšenej aktivite smerom dopredu. 62. minúta už ale priniesla úvodný gól domácich. Po presnej hlavičke sa presadil Wiesner. Na našej strane siahol tréner Gašparík k dvojitému striedaniu. Z hry odišli Corryn a Mikovič, na ihrisko naskočili Bainovič a Breznik. 65. Minúta mohla potešiť našich fanúšikov v sektore hostí. Riskantnú rozohrávku domáceho brankára ale na gól nedokázal využiť aktívne hrajúci Azango. V 70. minúte odišli z hry Ďuriš a Azango. Nahradili ich Hugo Ahl a Jakub Paur. Do hry tak prišla kombinácia mladosti a skúsenosti. Sparta pokračovala v držaní lopty a v zlepšenej hre v druhom polčase. Druhý gól domácich prišiel v 79. minúte, keď sa presadil Olatunji. Emócie sa na ihrisku na chvíľu zdvihli v 83. minúte, keď do seba nachvíľu skočili hráči oboch tímov. Rozhodca ich ale rýchlo schladil. Záver duelu patril domácim, ktorí potešili takmer 6000 divákov na tribúnach tretím gólom v podaní Schánělca. Tretí prípravný zápas pre naše farby patril víťazstvu Sparty.

Ďakujeme za podporu všetkým fanúšikom, ktorí vycestovali na výjazd. Štvrtý prípravný duel nás čaká v sobotu 13. júla v Rakúsku s TSV Hartberg.

Ohlasy po zápase:

05.07.2024
05.07.2024