UEFA Konferenčná liga

31.07.2024 20:30 , Štadión Antona Malatinského

FC Spartak Trnava

20:30

FK Sarajevo

Niké liga

28.07.2024 18:00 , Štadión Antona Malatinského

FC Spartak Trnava

18:00

AS Trenčín

UEFA Konferenčná liga

25.07.2024 21:00 , Stadion Asim Ferhatović Hase

FK Sarajevo

21:00

FC Spartak Trnava

Prípravný zápas

20.07.2024 16:00 , Štadión A. Malatinského

FC Spartak Trnava

0 : 3

Aston Villa

Prípravný zápas

13.07.2024 15:00 , Draßmarkt, Rakúsko

TSV Hartberg

1 : 1

FC Spartak Trnava

Domov / Správy / Dosiaľ najlepší ligový výkon sezóny

Dosiaľ najlepší ligový výkon sezóny

spartak |

01.10.2023 |

Správy

Dunajská Streda, Niké liga, 9. kolo, 1. 10. 2023 o 18:00

DAC DUNAJSKÁ STREDA
FC SPARTAK TRNAVA

0:1

D. STREDA:

Popovič – Pinto, Kaša, Csiger, Andzouana (80. Brunetti) – Káčer (80. Herc), Dimun, Čermák (16. Ramadan) – Trusa (80. Barišič), Goure, Gavrič (86. Niarchos)

TRNAVA:

Takáč – Šulek, Koštrna, Štetina, Kóša, Mikovič – Ofori (88. Ristovski), Zeljkovič, Bernát (81. Procházka), Daniel (76. Azango) – Ďuriš (76. Paur)

Gól: 52. Ďuriš (Daniel)

ŽK: Kaša, Dimun, Goure – Šulek, Zeljkovič

Rozhodoval: Peter Ziemba

Diváci: 7646

Polčas: (0:0)

Trnavčania nastúpili v Dunajskej Strede v päťčlennej obrannej formácii, s tromi stopérmi a krajnými obrancami, ktorí mali po zisku lopty za úlohu podporovať krídla v ofenzíve.   

Po opatrnom úvode udreli ako prví domáci, keď po rýchlom brejku ušiel po ľavej strane Andzouana, spätnou prihrávkou našiel na šestnástke voľného Čermáka. Jeho strelu ešte pred Takáčom jeden z hráčov tečoval, ale trnavský brankár v páde vytiahol exkluzívny zákrok, ktorým zabránil úvodnému gólu. Z trnavského celku sa zastreľovali Bernát s Danielom, ale prvý vypálil slabo a druhý nepresne.

Druhú šancu mal DAC opäť po Andzouanovom centri z ľavej strany, Trusa poľahky prehlavičkoval nižšieho Mikoviča, ale Goure na zadnej tyčke už na loptu našťastie nedočiahol.

V 20. min zahrávali spartakovci priamy kop, lopta sa odrazila presne na nohu Daniela a jeho tvrdý volej zastavil Csinger. Do podobnej pozície sa na opačnej strane dostal po priamom kope Káčera aj Andzouana, ale jeho strelu zastavil na čiare pri tyčke Takáč.

V 27. min z pomerne veľkej vzdialenosti vyskúšal pozornosť brankára Popoviča Daniel, ale ten mal dobrý výhľad. Obrovskú tutovku mali Trnavčania v 29. min, keď Zejlkovič vysunul do brejku Oforiho, ten namiesto strely volil ešte prihrávku na Bernáta, ktorému zoči-voči brankárovi lopta odskočila.

V úvode druhého polčasu vyšla spartakovcom pekná akcia, Mikovič oblúčikom našiel v šestnástke Daniela, ten z voleja predĺžil na Bernáta, ktorý skóroval, ale radosť z gólu mu vzala zástavka asistenta rozhodcu. V 52. min už to Trnave vyšlo. Opäť centroval Daniel, za obranu si perfektne nabehol Ďuriš a volejom usmernil loptu do siete.

Vzápätí mal po skrumáži šancu aj Šulek, ale povedľa brankára netrafil do bránky. Dunajská Streda sa po obdržanom góle tlačila dopredu, ale spartakovci sa snažili po každom zisku lopty hroziť brejkmi. Po  jednom z nich sa až pred Popoviča pretlačil Daniel, ale obranca mu vložil loptu do strely. Krátko nato sa na opačnej strane dostal do zakončenia Ofori, obstrelil brankára, ale aj vzdialenejšiu tyčku. V 74. min to bol opäť Ofori, kto si v šestnástke urobil slalomovné bránky z dvojice obrancov, ale z podobnej pozície trafil obstrelom znova do rovného miesta.

Trnavčanov napokon zahodené tutovky nemuseli mrzieť, lebo záver zápasu zvládli suverénne, Dunajskú Stredu do ničoho nepustili a po zodpovednom výkone zaslúžene zvíťazili, pričom výsledok 1:0 bol ešte vzhľadom na priebeh zápasu milosrdný pre domácich.

POVEDALI PO ZÁPASE:

Adrián Guľa (D. Streda): „Nešťastná prehra doma po solídnom prvom polčase. Hrali sme dostatočne rýchlo, využívali sme dobre priestory a nepremenili sme dve zaujímavé príležitosti. V druhej časti prišiel varovný prst v podobe neuznaného gólu z ofsajdu, ale nedali sme pozor na štandardku, a keď nás súper otvoril, hral ešte precíznejšie v defenzíve a využíval rýchle kontry. Stratili sme na 15 minút koncentráciu, stred ihriska, nedržali sme šírku a moja pomoc mohla prísť skôr. Keď ste v boxe, v takomto zápase potrebujeme šancu premeniť, ktorá tam bola po odrazenej lopte na Hercovej nohe. Hoci aj súper, potom ako sme riskovali a bolo to otvorené, mohol ten zápas uzavrieť. V záverečných situáciách už sme neboli precízni, nepresní v prihrávkach do pokutového územia, aj keď tam boli útočníci, neboli sme pokojní. To nás stálo víťazstvo, hlavne druhý polčas.“

Michal Gašparík (Trnava): „Videli sme výborný prvý polčas, kde bolo cítiť, že obe mužstvá hrajú na víťazstvo, situácie boli na oboch stranách, hra sa prelievala zo strany na stranu. Druhý polčas sme boli jednoznačne lepší od prvej minúty, od toho neuznaného gólu, ktorý nás ešte viac nakopol a chalani si začali veriť, že tu môžu zvíťaziť. Jediný mínus bolo to, že sme mohli dať druhý, tretí gól a zápas by bol zatvorený. O to krajšie víťazstvo to je, keď sme vyhrali o jeden gól, u takého kvalitného a silného súpera. Dnes ma skutočne náš futbal bavil a na chalanov sa dobre pozeralo. V defenzíve nerobili chyby, zvládli to veľmi dobre takticky. Mali sme zaujímavú prechodovú fázu, kde sme si vytvárali situácie a dostávali sme sa priestorov, ktoré Dunajská nechávala za krajnými obrancami. Škoda, že sme tie situácie neriešili viac efektívne. Všetci jedenásti, čo boli na ihrisku, odviedli nadštandardný výkon a zaslúžili sme si tri body.“

01.10.2023
01.10.2023