Niké liga

04.05.2024 15:30 , Štadión Antona Malatinského

FC Spartak Trnava

15:30

MFK Ružomberok

Slovnaft cup

01.05.2024 15:00 , Košická Futbalová Aréna

MFK Ružomberok

15:00

FC Spartak Trnava

Niké liga

27.04.2024 15:30 , Štadión pod Dubňom

MŠK Žilina

15:30

FC Spartak Trnava

Niké liga

21.04.2024 17:30 , Štadión Antona Malatinského

FC Spartak Trnava

1 : 2

ŠK Slovan Bratislava

Slovnaft cup

17.04.2024 18:00 , Zelpo Arena

FK Železiarne Podbrezová

0 : 0

FC Spartak Trnava

Niké liga

14.04.2024 17:30 , Zelpo Arena

FK Železiarne Podbrezová

0 : 2

FC Spartak Trnava

Domov / Správy / Z Bratislavy nakoniec bez bodu

Z Bratislavy nakoniec bez bodu

spartak |

02.03.2024 |

Zápas

Štadión Antona Malatinského, Niké liga, 22. kolo, 3. 3. 2023 o 17:00

SLOVAN BRATISLAVA
FC SPARTAK TRNAVA

2:0

SLOVAN:

Borjan – Blackman (90. Pauschek), Kašia, Bajrič, Wimmer – Barseghjan (90. Marcelli), Kankava, Kucka (90. Tolič), Savvidis, Weiss (45. Zmrhal)  – Strelec (45. Rodrigues)

TRNAVA:

Takáč – Koštrna (46. Mikovič), Štetina, Ɖjurič, Kóša (78. Poznar), Daniel (78. Azango) – Ofori, Bernát (59. Paur), Zeljkovič, Bukata (68. Bainovič) – Ďuriš

Góly: 17. Weiss, 90. Zmrhal

ŽK: Barseghjan, Weiss – Kóša, Ɖjurič

Rozhodoval: Boris Marhefka

11130 divákov

Polčas 1:0

Spartak nastúpil na Tehelnom poli s päťčlennou obrannou formáciou a s tromi stopérmi. Na ľavý kraj obrany sa zasunul Erik Daniel. Trnavčania prvý polčas prehrali, keď inkasovali z prvej nebezpečnej akcie zápasu, ktorú zakončil kapitán Weiss. Ten okrem gólu stihol aj skosiť za žltú kartu Ɖjuriča, zranil však sám seba a nedohral ani polčas. Po góle sa Slovan stiahol, Spartak bol aktívnejší, ale obe strely na bránku našli presne pripraveného Borjana.

3

Domáci fanúšikovia použitím pyrotechniky vytvorili hmlu, kvôli ktorej musel byť zápas na niekoľko minút prerušený.

17

Po prestávke sa hralo najmä v strede ihriska, no Slovan využil hneď prvý brejk, keď Kankava podržal loptu, Barseghjan prešiel stredom ihriska, vysunul Weissa, ktorý z hranice šestnástky otvoril skóre.

18

Už o minútu mohol pridať Barseghjan aj druhý gól, keď sa ocitol v rovnakej pozícii ako predtým Weiss, ale Takáč tentoraz skvelo zasiahol.

24

Po spolupráci Bernáta s Danielom sa druhý menovaný uvoľnil v rohu šestnástky, vypálil na Borjana, ktorému lopta vypadla, no bol z toho len roh.

38

Bernát zahrával priamy kop od autovej čiary, na jeho center vyskočil Ɖjurič, ale netrafil medzi tri žrde.

45+

V nadstavenom čase musel domáci tréner netradične dvakrát striedať, keď z ihriska odišli zranení Weiss so Strelcom.

45+

V dobrej streleckej pozícii sa ocitol Bukata, spoza šestnástky aj pohotovo napriahol, ale prízemná strela letela presne do miest, kde stál Borjan.

45+

V samom závere nadstaveného času zahrali Trnavčania signál po rohu, lopta prešla až k Bukatovi, no strela mu absolútne nesadla.

Do druhého polčasu nenastúpil zranený Koštrna, ktorého vymenil Mikovič. Daniel si vymenil stranu a v druhom polčase hral na pravom krídle. V druhom polčase hral Slovan koncentrovane vzadu a Spartak do ničoho nepustil. Naopak, v samom závere ešte svoje vedenie poistil Zmrhalovým gólom.

78

Kucka napriahol z priameho kopu z veľkej diaľky, ale Takáč si s plávajúcou loptou poradil a vyrazil ju.

81

Paur sa zavesil do vzduchu, ale hlavičkoval nad bránku.

82

Savvidis mal tutovku na nohe, ale z päťky netrafil prázdnu bránku.

88

Kankava pekne prehodil loptu na Zmrhala, ale jeho volej letel nad brvno.s

90

Český útočník sa napokon dočkal, keď z pomerne veľkého uhla prekvapil Takáča strelou k vzdialenejšej tyčke a definitívne rozhodol zápas.

Vladimír Weiss (Slovan): „Sme radi za víťazstvo nad Trnavou. Ťažký zápas ako vždy, v dobrej kulise, ďakujeme divákom, domácim aj tým z Trnavy. Michal ma trocha prekvapil zostavou, možno v niečom aj my jeho. Vysoko napádali, nemali sme ľaváka, potom sme nestíhali, Trnava mala dobrý pressing. Vyšli sme z toho, podarili sa nám dve pekné akcie, keď Tigan našiel Vlada. Druhý polčas pridal Zmrhal druhý gól, Savvidis mal ešte čistú šancu. Keď vyhráte 2:0 a súpera nepustíte do šance, tak sme vyhrali zaslúžene.“

Michal Gašparík (Trnava): „Prvý polčas sa nám daril zámer, s ktorým sme sem išli. Byť aktívni, mať loptu a nechať Slovan behať. Mali sme výhodu, že mali nahustený program. Vedeli sme, že musíme dávať pozor na brejkové situácie a nezvládli sme gólovú situáciu, keď boli traja okolo hráča, ale nezobrali mu loptu, potom to výborne zahrali traja na troch. Rozhodla kvalita v zakončení. Nedokázali sme si vytvoriť nič nebezpečné. Keď Slovan vyhráva, dostal sa tam, kde potreboval. Druhý polčas si to ukontrolovali, nepustili nás do situácií a zaslúžene vyhrali. Na súčasný Slovan kvalitu nemáme. Pokiaľ je Slovan koncentrovaný, v dobrej zostave, tak sa kvalita ukáže.“

Tagy:
02.03.2024
02.03.2024