UEFA Konferenčná liga

31.07.2024 20:30 , Štadión Antona Malatinského

FC Spartak Trnava

20:30

FK Sarajevo

Niké liga

28.07.2024 18:00 , Štadión Antona Malatinského

FC Spartak Trnava

18:00

AS Trenčín

UEFA Konferenčná liga

25.07.2024 21:00 , Stadion Asim Ferhatović Hase

FK Sarajevo

21:00

FC Spartak Trnava

Prípravný zápas

20.07.2024 16:00 , Štadión A. Malatinského

FC Spartak Trnava

0 : 3

Aston Villa

Prípravný zápas

13.07.2024 15:00 , Draßmarkt, Rakúsko

TSV Hartberg

1 : 1

FC Spartak Trnava

Domov / Správy / V Skalici opäť len remíza

V Skalici opäť len remíza

spartak |

27.08.2023 |

Zápas

Štadión Skalica, Niké liga, 5. kolo, 27. 8. 2023 o 20:30

MFK SKALICA
FC SPARTAK TRNAVA

0:0

Skalica

Luksch – Krčík, Ranko, Podhorin, Rudzan – Matejov (58. Kousal), Nagy, Hollý (81. Mášik), Yao – Vlasko (71. Sobczyk) – Smékal (81. Dani Alvés)

FC Spartak:

Takáč – Šulek, Štetina (46. Koštrna), Gorosito (46. Kóša), Kompan Breznik – Bukata (61. Procházka) – Bainovič (71. Ofori), Štefánik – Azango, Ristovski (61. Paur), Oseni

ŽK: Nagy, Kousal – Azango, Procházka, Bainovič

Rozhodovali: Smolák – Štofik, Košecký

Diváci: 3000 (vypredané)

Polčas: 0:0

V Skalici patrili andelom hneď prvé minúty ligového zápasu, po góle volala najmä šanca Štetinu, ale obranca nedokázal presnejšie mieriť. Viaceré opory tímu ostali od úvodu iba na lavičke, na výkone to nebolo poznať, aktívny bol najmä Azango na pravej strane trnavskej útočnej formácie.

Domáci sa prvý raz dostali pred Takáča po štvrťhodine hry. Extrnavčan Yao mal po odrazenej strele ďalšieho bývalého spartakovca Vlaska na kopačke gól, skvelý brankár bol na svojom mieste a vyrazil na rohový kop.

V 26. minúte skončil po kontakte na zemi prenikajúci Azango, rozhodca Smolák však ukázal iba na rohový kop a neozval sa ani signál z VAR. Po polhodine hry sa skvele okolo brániaceho hráča otočil s loptou Ristovski, ale jeho strelecký pokus dobrým zákrokom zneškodnil Luksch.

Hoci sme viac držali loptu, boli aktívni v útoku, presné zakončenie chýbalo a tak sa prvý polčas skončil bez streleného gólu.

Do druhého dejstva prišli za Gorosita a Štetinu Kóša s Koštrnom. Ihneď po zmene strán mal šancu Bainovič, ktorému pustil loptu šikovne Ristovski, minul však bránku a bojovalo sa ďalej bez zmeny skóre. Platilo to aj v 52. minúte, keď Oseni centroval do šestnástky na Azanga, ale jeho hlavičkové zakončenie nemalo očakávanú presnosť a lopta skončila mimo. Spartak ďalej búšil do súpera, Bainovič a Oseni mierili iba do Lukscha, gól bol na spadnutie.

Do hry prišli po hodine zápasu Procházka s Paurom, dohrali Bukata s Ristovskim, obraz hry sa nezmenil. Drvivá väčšina stretnutia sa hralo pred šestnástkou domáceho tímu, Trnavčania hľadali spôsob ako skórovať. Paura na hrote prišiel na posledných dvadsať minút posilniť aj Ofori a tlak sme zvyšovali.

Po góle volala akcia po pravej strane, keď lopta preletela celú šestnástku a Paur ju v sklze namieril mimo bránky Skalice. Ostávalo pätnásť minút hry a Spartak zavrel súpera pred jeho pokutové územie, Skaličania miestami nevedeli kam skôr skočiť. Sám pred bránkou nevyužil Azango center Oforiho, vysokú loptu žiaľ minul. V samom závere sme mohli inkasovať, Sobczyk našťastie nepremenil svoj únik, lebo Takáč v bránke čaroval.

Spartaku chýbala vyššia efektivita, šance ostali nevyužité a bod zo Skalice po remíze 0:0 je vzhľadom na priebeh zápasu málo.

POVEDALI PO ZÁPASE:

Pavol Majerník (Skalica): „Pod vplyvom zlých výsledkov sme pôsobili nervózne, Trnava bola futbalovejšia, to musíme priznať. Mali sme iba náznaky šancí, okrem tej v závere. Podriadili sme všetko tomu, aby sme bodovali, a to sa nám podarilo. S bodom som spokojný, s hrou menej, chalani tam dnes nechali všetko, to je pozitívum do ďalších zápasov.“

Michal Gašparík (Spartak): „My aj napriek tomu, že sme pretočili zostavu, chceli sme tu vyhrať. Mali sme dobrý vstup do zápasu potom celozápasové dobýjanie do gólu neviedlo, Skalicu sme nedobyli, bolo tam príliš veľa hráčov, niekedy by možno bolo lepšie jednoduchšie riešenie, moji hráči si to príliš prihrávali. Miestami som mal pocit, že ten gól nemá kto dať. Nemali sme hráča, ktorého by lopta v šestnástke našla. Napokon sme po chybe Kóšu mohli aj inkasovať. Som rád, že sa nikto nezranil a sme pripravení na odvetu proti Dnipru.“

27.08.2023
27.08.2023