Niké liga

Oct 19, 2024 15:30 , Štadión A. Malatinského

FC Spartak Trnava

15:30

ŠK Slovan Bratislava

Niké liga

Oct 5, 2024 18:00 , ZELPO Aréna

FK Železiarne Podbrezová

18:00

FC Spartak Trnava

Niké liga

Sep 28, 2024 20:30 , MOL Aréna

FC DAC 1904 Dunajská Streda

20:30

FC Spartak Trnava

Niké liga

Sep 22, 2024 15:30 , Štadión A. Malatinského

FC Spartak Trnava

15:30

MFK Dukla Banská Bystrica

Niké liga

Sep 15, 2024 18:00 , Košická futbalová aréna

FC Košice

18:00

FC Spartak Trnava

Slovnaft cup

Sep 11, 2024 16:30 , Štadión ŠK Blava

ŠK Blava 1928

0 : 2

FC Spartak Trnava

Home / News / Víkend v znamení náročných zápasov a triumfoch na turnajoch

Víkend v znamení náročných zápasov a triumfoch na turnajoch

spartak |

Sep 22, 2024 |

Youth

FC Spartak Trnava U19 – MŠK Žilina U19 0:1 (0:0)

Devätnástka v šiestom kole po sérii náročných duelov privítala na domácej pôde Žilinu. Súboj dvoch doposiaľ nezdolaných tímov rozhodol až nadstavený čas, v ktorom sme, bohužiaľ, inkasovali práve my.

FCST U19: Húska – Velický, Pristach, Daniel (11. Duchovič), Uščenko, Konopka, Ležák, Henyig (C), Farkaš, Bukovský, Vyskoč (74. Bugár)

Yellow cards: Bukovský, Henyig

Peter Gaži: „V zápase sme dobre pracovali vo vysokom pressingu, ale aj v bránení v strednej zóne. V oboch priestoroch sa nám darilo získavať lopty, ale prechodové úseky sme neriešili optimálne alebo sme neboli nebezpeční tak, ako sme chceli. Stretnutie nakoniec rozhodla situácia v poslednej minúte, kedy sme inkasovali z prvej strely na našu bránu. Hráčov ale musím pochváliť za nasadenie, ktoré predviedli. Zároveň sme si hneď po zápase definovali, v čom sa potrebujeme zlepšiť.“

MŠK Žilina U17 – FC Spartak Trnava U17 1:2 (0:1)

Naopak, sedemnástka o svoju neporaziteľnosť neprišla ani proti Žiline. Na ihrisku súpera sme stratili dvojgólové vedenie až v úplnom závere, kedy sa domácim podarilo kozmeticky upraviť výsledné skóre.

FCST U17: Lukošík – Flimmel, Pittel, Zemko, Repáň, Tejzr, Benkovský (C), Vlha (46. Melia), Husár (66. Čičmanec), Terenkov (88. Redenkovič), Polťák (80. Maťo)

Goals: 22. Polťák, 48. Husár

Yellow cards: Melia

Adam Chorvath: „Odohrali sme kvalitný zápas so súperom, ktorý, rovnako ako my, ešte túto sezónu neprehral. Od začiatku sa striedali úseky, kedy mal z hry viac súper a kedy my. Teší ma, že sme dokázali skórovať práve vtedy, keď mal súper opticky viac z hry po dobre zvládnutom protiútoku a výbornom riešení. Okrem toho sme mali niekoľko ďalších príležitostí po situáciách 1 na 1. Na začiatku druhého polčasu sme strelili druhý gól po peknej kombinácii a rýchlom prechode. V závere už nám ubúdali sily, súper mal optický tlak, ale nebol nebezpečný. Nebol to z našej strany ideálny výkon, no v kritických situáciách v útočnej aj obrannej fáze sme boli vyspelejším tímom s veľmi silnou mentalitou a zaslúžene sme zvíťazili. Do ďalších zápasov sa ale potrebujeme zlepšiť v medzihre a rozhodovaní.“

MŠK Žilina U16 – FC Spartak Trnava U16 6:1 (4:1)

Najjednoznačnejší priebeh mal duel najmladších dorastencov. Spartakovci sa síce ujali vedenia už v druhej minúte po vlastnom góle, ale už v šiestej prehrávali. Po zvyšok zápasu skórovali už iba domáci, a preto sme prehrali vysoko 1:6.

FCST U16: Pavelka – Andrášik (41. Marčiš), Bednarčík (C), Kostoláni (63. Bartovič), Kalamár, Pittel, Hečko, Kluka, Studený, Šemelák (41. Bartoš), Ševčík (65. Švenda)

Goals: 2. vlastný

Patrik Malý: „Výsledok zápasu odzrkadľuje aj celkový obraz a priebeh zápasu. Zápas nám nevyšiel, Žilina zaslúžene vyhrala.“

Po roku sa naši žiaci opäť predstavili na kvalitne obsadenom medzinárodnom turnaji v Madride. Z 28 družstiev v siedmich štvorčlenných skupinách postúpili do vyraďovacej časti víťazi skupín a postupovú osmičku doplnil najlepší tím z druhého miesta, ktorým sa stali Spartakovci do 14 rokov. Tí zvíťazili nad talianskou akadémiou ASD Blue Devils Neapol 1:0 (Junas), nad estónskym Viimsi JK 2:0 (Junas, Gajdoš) a remizovali 1:1 (Gajdoš) s londýnskym Arsenalom. Vo štvrťfinále si zmerali sily s domácim Atléticom Madrid. Po prehre 0:1 si zahrali ešte s Barcelonou, s ktorou prehrali rovnakým výsledkom, keď sme v závere nepremenili pokutový kop. V súboji o konečné siedme miesto sme tentokrát Arsenal zdolali 1:0 (Kohutovič). Podrobnosti z atraktívneho turnaju našich talentovaných mládežníkov prinesieme v najbližších dňoch v špeciálne venovanom článku.

AS Trenčín U13 – FC Spartak Trnava U13 5:5 (3:0)

Výborný mládežnícky futbal sa odohral aj v Trenčíne, kde naša trinástka zmazala trojgólové manko z prvého polčasu. Ku konečnej remíze 5:5 prispel najmä trojgólový Samuel Virág, ktorý zariadil deľbu bodov v záverečných minútach.

FCST U13: Kamenár, Prokop – Červeň, Böhman, Dulík, Hutta, Urdzik, Bašty (C), Virág, Hambálek, Belička, Llanaj, Augustín, Korytár, Poláčik, Bulík, Schriffel

Goals: 38. Poláčik, 44. Bulík, 55., 64. a 69. Virág

Róbert Polakovič: „Vstup do zápasu sme výsledkovo absolútne nezachytili a už v 11. minúte bolo 3:0 pre súpera. Aj keď skóre vyzeralo pre nás hrozivo, stále sme sa držali na lopte a vypracovávali sme si gólové príležitosti. Žiaľ, v prvom polčase sa nám nepodarilo žiadnu z nich premeniť. Cez polčas sme chalanov upokojovali, že šance ešte prídu a teraz ich dokážeme aj premeniť. Zvládli sme vyrovnať na 3:3, na čo sme znova inkasovali a ešte dvakrát museli doťahovať skóre, ale nakoniec sa nám, hlavne vďaka gólom zo štandardných situácií, podarilo vyrovnať. Chalanom patrí vďaka, že to v hlavách nevzdali a dokázali aj napriek nepriaznivému výsledku aspoň vyrovnať. Aj keď treba povedať, že za predvedenú hru si zaslúžili tento zápas vyhrať.“

AS Trenčín U12 – FC Spartak Trnava U12 5:17

Duel najmladších žiakov mal jasnejší priebeh. Spartakovci nepripustili stratu bodov a po skvelom výkone triumfovali hladko 17:5.

FCST U12: Mancák, Lietavec – Lasac, Zeman, Kalivoda, Tibenský, Takáč, Varga, Kodydek, Strečanský, Žec, Kajma, Brezina, Marcinkovič, Urban, Lukačka, Kráľovič

Goals:

Filip Tomovič: „Odohrali sme zápas s tímom, ktorý bol zo začiatku vyrovnaným súperom, no postupne sme mali herne navrch. V prvom polčase sme si však vypracovali mnoho šancí, ktoré sa nám nepodarilo zakončiť. Góly sme dostali po zbytočných chybách v defenzíve. Druhý polčas bol už viac efektívny z našej strany a aj celkový zápas sme ovládali my.“

FC Spartak Trnava WA – KFC Komárno WA 1:1 (1:0)

Trnavčankám sa podarilo prelomiť štvorzápasovú šnúru bez bodu na domácej pôde v stretnutí proti Komárnu. Najtesnejšie vedenie si však naše futbalistky neudržali a napokon si s nováčikom súťaže rozdelili body po remíze 1:1.

FCST WA: Nemochovská – Vajdová (82. Zsido), M. Čeriová, Navojska, Belicová (C), Hankociová, Gašparíková, Amrichová (37. Konečná), Eckerová, Krištofiaková, Bederková (90. Sljivičová)

Goals: 21. Eckerová

Yellow cards: Konečná

Viktória Čeriová: „Počas víkendu sme odohrali ďalší náročný duel proti nováčikovi v našej lige. Do duelu sme vstúpili dobre a mali sme prevahu nad súperom, čo sme dokázali pretaviť aj do vstreleného gólu po úniku našej krajnej útočníčky. Gól však nakopol súperky, začali hrať oveľa agresívnejšie a často krát nakopávali lopty poza obranu. Preto sme v druhom polčase nabádali naše obrankyne, aby hrali nižšie. Bohužiaľ, aj napriek upozorneniu súperky skórovali z nakopnutej lopty. Po góle sme sa opäť prebudili, prevzali iniciatívu a vytvorili si dve gólové šance, ktoré však neskončili gólom. Dievčatám ďakujeme za bojovný výkon a tešíme sa na zápas na štadióne Antona Malatinského v sobotu proti Žiline.“

Cez víkend sa darilo aj našim najmenším. Kategória U8 ovládla turnaj v Piešťanoch, zatiaľ čo ich o rok starší spoluhráči triumfovali na domácom turnaji v Bučanoch. Najstaršia prípravka pre zmenu zvíťazila na dvojdňovom medzinárodnom turnaji v českej obci Šardice. Spartak postavil v kategórii U11 dva tímy. Jeden teda zvíťazil a druhý získal bronz.

Sep 22, 2024
Sep 22, 2024