Niké liga

Oct 19, 2024 15:30 , Štadión A. Malatinského

FC Spartak Trnava

15:30

ŠK Slovan Bratislava

Niké liga

Oct 5, 2024 18:00 , ZELPO Aréna

FK Železiarne Podbrezová

18:00

FC Spartak Trnava

Niké liga

Sep 28, 2024 20:30 , MOL Aréna

FC DAC 1904 Dunajská Streda

20:30

FC Spartak Trnava

Niké liga

Sep 22, 2024 15:30 , Štadión A. Malatinského

FC Spartak Trnava

15:30

MFK Dukla Banská Bystrica

Niké liga

Sep 15, 2024 18:00 , Košická futbalová aréna

FC Košice

18:00

FC Spartak Trnava

Slovnaft cup

Sep 11, 2024 16:30 , Štadión ŠK Blava

ŠK Blava 1928

0 : 2

FC Spartak Trnava

Home / News / Niké liga: Víťazná nedeľa na domácej pôde

Niké liga: Víťazná nedeľa na domácej pôde

Pavol Popovec |

Sep 22, 2024 |

News

Nedeľné popoludnie v znamení pokračovania najvyššej súťaže proti Banskej Bystrici. Slnečný deň v Trnave patril snahe o druhú výhru v sezóne Niké ligy.

Už tradične skvelá atmosféra dotvárala obraz hry, ktorá bola od úvodu opatrná z oboch strán. Úvodné minúty sme veľa vzruchu na jednej alebo druhej strane nevideli a my sme snažili držať loptu a kombinovať smerom dopredu.

Prvá štvrťhodina bola taktická a nebezpečnú situáciu sme videli pred bránou nášho súpera na začiatku 16. minúty. Zápasový kapitán Erik Sabo vystrelil zo stredu pokutového územia, jeho strela ale bola tečovaná na rohový kop. Po ňom nasledoval ďalší rohový kop, ktorý poslal Jureškin len do náručie hosťujúceho brankára.

Prvú žltú kartu na našej strane videl Michal Ďuriš v 17. minúte.

Minúty plynuli a hra sa odohrávala najmä medzi oboma šestnástkami s minimálnymi náznakmi šancí. Hostia sa pred našu bránu dostávali len veľmi ťažko a naši hráči sa naopak nedokázali dostať do koncovej fázy útoku.

Aktívny Jureškin hľadal v 21. minúte spoluhráčov v pokutovom území, jeho prízemný center ale adresátov nenašiel a pošta v podobe prihrávky zostala nedoručená. Vysokým napádaním sme dokázali eliminovať akúkoľvek snahu o akciu ale z viacerých získaných lôpt sme sa do šancí nedostali. V 28. minúte to chcel zmeniť Ofori, ktorý posielal prihrávku z ľavej strany na Daniela. Ten ale zakončoval z veľkého uhla.

Frelih musel byť v pozore v 29. minúte, keď sa hostia dostali do nepresného hlavičkového zakončenia v pokutovom území.

Naďalej sme boli lepší v držaní lopty ale v prvej polhodine nám to nebolo nič platné.

GÓOOOOL! Michal Ďuriiiiiš! V 36. minúte otvoril skóre stretnutia! 1:0

Išlo o jeho tretí gól v rade proti tomuto súperovi.

2. polčas

Do druhého polčasu sme vstúpili v nezmenenej zostave. Úvodné minúty druhej časti hry sprevádzalo dobré tempo hry na oboch stranách ale vážnejšiu šancu sme nevideli.

V 59. minúte sa pekne uvoľnil ľavej strane Ďuriš, jeho centrovaná prihrávka ale bola odvrátená na rohový kop. O minútu neskôr sme prvýkrát striedali. Z ihriska išiel Ofori a do hry naskočil Pich. Obrovská šanca prišla pre naše farby opäť po prieniku Ďuriša, ktorý našiel prihrávkou Saba. Skóre sa žiaľ nemenilo a lopta mierila nad bránu hostí.

Aktívnejší v druhom polčase bol náš tím, chýbalo ale presné zakončenie v koncovke.

Druhé striedanie na našej strane prišlo v 71. minúte. Na ihrisko vybehol Paur a z trávnika išiel dole Sabo, ktorý odovzdal kapitánsku pásku Štetinovi.

3518 divákov zavítalo na Štadión Antona Malatinského na zápas proti Banskej Bystrici.

Krátko po naskočení do hry hľadal Paur spoluhráčov v pokutovom území ale hostia dokázali jeho prihrávku do bezpečia.

Potom prišla trošku hluchšia fáza hry a my sme tretíkrát vystriedali. Erik Daniel dole, Roman Procházka hore.

Peknú akcie sme predviedli v 83. minúte po kombinácii Ďuriša s Paurom. Posledný menovaný ale poslal prihrávku po zemi len do rúk brankára hostí. 88. minúta a možnosť rohu pre naše farby, po ktorom sme ale bránu hostí neohrozili.

Pich sa na konci 90. minúty zastreľoval spoza šestnástky, strela ale mierila vedľa bránky Banskej Bystrice. Extra čas stretnutia 3 minúty. V nadstavenom čase sme držali loptu na kopačkách a rozohrávali rohový kop tak, aby sme nepustili súpera do hry.

Hostia pohrozili v samotnom závere, Frelih nás podržal a vyrazil loptu na rohový kop. Už sa nič neudialo a tak sme si na konto pripísali druhú výhru v sezóne.



Na zápas proti Banskej Bystrici sme nastúpili v tejto základnej zostave:

Tags:
Sep 22, 2024
Sep 22, 2024